Sinceritat

asince

 

El palau de la mentida

Tots els follets es dedicaven a construir dos palaus, el de la veritat i el de la mentida. Els maons del palau de la veritat es creaven cada vegada que un nen deia una veritat, i els follets de la veritat els utilitzaven per fer el seu castell. El mateix passava amb l’altre palau, on els follets de la mentida construïen un palau amb els maons que es creaven amb cada nova mentida.
Tots dos palaus eren impressionants, els millors del món, i els follets competien amb molta duresa perquè el seu fos el millor.

Tant que els follets de la mentida, molt més tramposos, van enviar un grup de follets al món per aconseguir que els nens diguessin cada cop més mentides. I, com que ho van aconseguir, van començar a tenir molts més maons, i el seu palau es va anar fent més gran i espectacular. Però un dia, va succeir una cosa al palau de la mentida: un dels maons es van convertir en una capsa de paper.

Poc després, un altre maó es van convertir en sorra i, al cap d’una estona, una altre es va fer de vidre i es va esquerdar. I d’aquesta manera, de mica en mica, cada cop que s’anaven descobrint les mentides que havien creat aquells maons, aquests es transformaven i desapareixien , de manera que el palau de la mentida es va anar fent més i més feble, va anar perdent més i més maons, fins que al final es va enfonsar.

I tots, inclosos els follets mentiders, van entendre que no es poden utilitzar les mentides per a res, perquè mai no són el que semblen i no se sap en què es convertiran.

 

La carta anònima

– Objectius : Permetre alliberar les frustracions amagades. Evidenciar estats de llibertat, sinceritat i creativitat més enllà de la repressió de la raó, la pressió social o el sentit comú.
– Metodologia: Cada participant escriu una carta anònima a un company/a del grup (a un part del grup o a tot sencer) on hi redacta totes les coses que no ha pogut o no s’ha atrevit a dir abans.

El coordinador recull les cartes i les barreja, llegint-les a l’atzar. Si el grup ho desitja després hi ha un canvi d’impressions.

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s